Közélet

Újabb darabolós gyilkos csapott le

A férfi több mint egy éve tűnt el, mint kiderült, a maradványokat feldarabolták, elégették majd egy kútba dobták.

A 45 éves cserdi férfi eltűnését 2010 augusztusában jelentette be édesanyja. Az ügyben akkor közigazgatási eljárás indult, de a nyomozás nem hozott eredményt. Néhány hónappal ezelőtt azonban olyan információk jutottak a rendőrség tudomására, amelyek arra utaltak, hogy a történtek hátterében gyilkosság állhat, de erre a nyomozóknak nem volt bizonyítékuk.

A napokban a rendőrség látókörébe került egy büntetett előéletű, 24 éves falubeli fiatal, akit poligráfos vizsgálatnak is alávetettek. A hazugságvizsgálat alatt a férfi megtört és elmondta, hogy a gyilkosságot nem ő, hanem a sógora követte el egy nő miatt. Állítása szerint ő csak a holttest eltüntetésében segített, amit közösen dobtak be az áldozat telkén lévő kútba.

A 30 éves sógort nem kellett keresniük a rendőröknek, ugyanis zaklatás miatt jelenleg börtönbüntetését tölti.

Szerdán a rendőrök átvizsgálták a kutat, a szivattyúzásban a tűzoltók voltak a segítségükre. Semmit sem találtak, ezért ismét kihallgatták az időközben őrizetbe került gyanúsítottat, sőt, annak élettársát is. A férfi ekkor már azt mondta, hogy a holttestet valójában elégették, a maradványokat pedig az ő háza közelében, egy használaton kívüli kútba dobták. Ezt is átvizsgálták a rendőrök, és egy zacskóban meg is találták, amit kerestek…

A maradványokat jelenleg szakértő vizsgálja, ám az már biztos, hogy a holttestet feldarabolták. A gyanúsított előzetes letartóztatását a rendőrség kezdeményezte, az ügyben emberölés miatt indult eljárás.

Ezen a héten egy másik darabolós gyilkosságtól volt hangos a sajtó. Hétfőn, Budapesten, egy szemétgyűjtő szigetnél bukkantak rá egy férfi végtagjaira. A tettes végül 59 órával később előkerült: a gyilkos az áldozat élettársa volt. Az 52 éves asszony azért végzett párjával, mert megromlott a viszonyuk és rengeteget veszekedtek. A pár egyébként gyakorta italozott is. A rendőröket a férfi ujjlenyomata vezette nyomra, ugyanis az áldozat szerepelt a nyilvántartásban. Őt és gyilkossá vált kedvesét ebben a hónapban hallgatták ki gyanúsítottként lopás miatt. A nőt szerdán fogták el, az albéletükben pedig megtalálták a többi testrészt is.

Bilkei Pál kriminálpszichológus a Hír24-nek korábban elmondta, az ilyen jellegű eseteknél gyilkos és áldozata között mindig igen szoros kapcsolat van, a háttérben pedig nagy indulatok állnak. Beszélt arról is, hogy a tettesek azért döntenek a holttest csonkolása mellett, hogy egyrészt felismerhetetlenné tegyék, másrészt pedig, hogy könnyebben eltüntessék azt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik