Közélet

Fel akarták robbantani Debrecent!

A rendőrök egy fenyegető hívás miatt három bírósági épületet ürítettek ki, több száz embert küldtek az utcára. A telefonáló ennyivel nem érte be, délután "újabb adag" bombát jelentett be.

A debreceni tűzoltóság ügyeletére 10 óra 10 perckor érkezett a mindent felbolygató telefon. Egy gépi hang közölte: a Debreceni Városi Bíróság, Hajdú-Bihar Megyei Bíróság és a Debreceni Ítélőtábla épületében 10 óra 30 perckor bomba fog robbanni.A rendőrség járőrökkel, bombakutatókkal és egy bombakereső kutyával vonult a helyszínekre, az épületekből mindenkit kiküldtek.


Fotó: Miskolczi János

A Debreceni Ítélőtábla épületéből 75 főnek kellett távoznia, míg a megyei bíróság épületéből 130 embert küldtek ki. Tárgyalást ekkor egyik helyen sem tartottak. A városi bíróság épületét 180-an hagyták el, és összesen nyolc tárgyalás szakadt félbe. Az átvizsgálást még be sem fejezték mindenhol, 13 óra 20 perckor újabb hívás érkezett. A telefonáló ekkor már nem csak a bíróságokat fenyegette, azt mondta, a debreceni MÁV-állomáson és a repülőtéren is bomba van. Az átvizsgálást már mindenhol befejezték, semmit sem találtak.

A rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik