Közélet

Külföldről lopott kocsikat bontottak Rétközberencsen

Olaszországban, Ausztriában és Németországban lopott, értékes autókat bontottak szét, és értékesítettek alkatrészként a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rétközberencsen. A banda tagjai közül hármat már őrizetbe vettek, két ukránt és a lopásban közreműködő társakat még keresik.

Eddig hat szétszedett Mercedes Sprinter és Vito típusú gépkocsi értékét tudták meghatározni a szakértők, közel 23 millió forint összegben. További 11 jármű értékének megállapítása még tart, az alkatrészek értéke várhatóan meghaladja az 50 millió forintot. A százados tájékoztatása szerint az ügyben a kisvárdai rendőrkapitányság különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság gyanújával indított nyomozást.

Az eddigi adatok szerint egy 44 éves, rétközberencsi férfit még októberben keresett meg két – feltehetően – ukrán azzal, hogy pénzért cserébe biztosítson helyet az általuk odavitt kisterherautók elrejtéséhez és működjön közre szétbontásuknál. A férfi a háza udvarán tárolta a szétszedett járműveket, melyek közül tizenhetet már sikerült beazonosítani. A nyomozók megállapították azt is, hogy a Mercedesek nagy részét Olaszországban, valamint Ausztriában és Németországban lopták el. A rétközberencsi férfin kívül egy 28 éves székelyi és egy 40 éves kisvárdai férfit is őrizetbe vettek. Ők az alkatrészek értékesítésében segédkeztek. A külföldi, feltehetően ukrán tolvajbanda felkutatására indított nyomozás még tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik