Közélet

Elfogták az oroszlányi gyilkosokat

Az idős oroszlányi férfit még július végén verték agyon, a gyilkosokat a napokban kapták el a nyomozók.

A hónapokig tartó kitartó nyomozásnak köszönhetően nemcsak a két támadó, de az a személy is előkerült, aki a háttérből információkkal segítette a rablást. A Komárom-Esztergomi Rendőr-főkapitányság hétfőn sajtótájékoztatón számol be a részletekről. Az idős ember házáról 3D-ben készített interaktív rajz is készült, melynek segítségével látható, hol várakoztak a gyilkosok, hol történt a bűncselekmény, merre menekültek a tettesek.

A Heves megyei Kömlőn lakott az a 40 éves magyar és 32 éves román férfi, aki rendszeresen járt be a bányászvárosba, alkalmi munkáért. Így ismertek meg egy 60 éves oroszlányi férfit, akinél építkezéseken dolgoztak. Amikor elfogyott a pénzük, tőle kaptak tippet. Ő mondta nekik, hogy az idős ember pénzt és ékszereket tart otthon.

A két munkás a támadás előtt két nappal érkezett ismét a városba, és az idős ember melletti lakatlan telekről figyeltek. Július 22-én határozták el, hogy megtámadják a hazatérő férfit, akit először a kamrában próbáltak megkötözni, majd – miután ez nem sikerült – bevitték a lakásba, és ott egy fejsze nyelével szétverték a kponyáját. A támadókat az egyik rokon érkezése késztette menekülésre.

A rendőrség külön akciócsoportot hozott létre, hogy megtalálják a bűnözőket. 12 verziót állítottak fel, majd azokat egyenként vizsgálták végig, így akadtak a nyomukra. Bár rengeteg bejelentés érkezett, a nyomravezetőnek felajánlott egymillió forintot nem fizeti ki a rendőrség, mert igazán értékelhető információt senki nem tudott adni. Oroszlány polgármestere az önkormányzat által szintén felajánlott egymillió forintot a felderítésben részt vevő nyomozók jutalmazására fordítja.

A gyilkosok beismerték tettüket, a felbujtó azonban csak részben tett vallomást. A bíróság mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik