Közélet

Beperelte a bíróságot a tömegmészárlásra készülő egyetemista

A vádlott szerint az ügyében eljáró bíró elfogult, ráadásul jó hírnevét is megsértették.

Kizárási indítványt adott be a 22 rendbeli emberölés előkészületével vádolt joghallgató a hétfői tárgyaláson, a Fővárosi Bíróságon, mert szerinte a bírónő elfogult. Az ugyancsak délelőtt meghallgatott úgynevezett egyes számú tanú a félelmeiről beszélt.

Nem érzem magam elfogultnak, jelentette ki a tárgyalás elején Krecsik Eldoróda bírónő, miután átvette a vádlott kizárási indítványát. Hozzátette: tudomásuk van arról, hogy a fiatalember több polgári pert is kezdeményezett ellene, illetve a bíróság ellen, így államigazgatási jogkörben okozott károkozás, és jó hírnév megsértése miatt is nyújtott be keresetet.

A bíróság meghallgatta az egyes számú tanút, aki a vádlott csoporttársa volt az egyetemen. Amikor a fiatalember vele még 2010 februárjában telefonon beszélt, úgy megrémítette a beszélgetés tartalma és hangvétele, hogy segítséget kért egy évfolyamtársától. Felhívtak egy ismert kriminálpszichológust, végül így jutott az eset a hatóságok tudomására. A tanú kérésére hétfői meghallgatására a vádlott távollétében került sor. Ezt a kérését a joghallgatónő azzal indokolta, hogy nem szeretné, ha a vádlottnak egy rossz pillanatában jutna eszébe.

A Fővárosi Főügyészség szerint a kiemelkedő intellektuális képességű vádlott megkeseredettségében elhatározta, hogy legalább 22 embert megöl, minden életévéért egy ember életével kíván bosszút állni. A per április ötödikén folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik