Közélet

Pénzt akar Dávid Ibolyától egykori pártja

Az MDF – újabb nevén Jólét és Szabadság Demokrata Közösség – előnytelennek vélt szerződések miatt fordult bírósághoz.

A per csütörtökön kezdődött a Fővárosi Bíróságon. A párt keresetlevelében azt állítja, hogy Dávid Ibolya, aki a 2010-es választásokig a párt elnöke volt, kárt okozott előnytelen szerződések megkötésével. Mint mondják, 38 millió forintért készíttetett egy felmérést, amelynek szerintük alig volt valami haszna. Ráadásul több olyan szerződést is kötött a volt pártelnök, amelyek előnytelenek voltak, és a piaci árnál csaknem 30 százalékkal többe kerültek.

Az egyik esetben 38 millió, a másikban pedig 34 millió forint kárról beszélnek. A párt jogi képviselője, Endl Mátyás a keresetet úgy módosította, hogy csak a Dávid Ibolya által személyesen aláírt szerződések miatt követelnek kártérítést a volt pártelnöktől, a többi szerződés esetében pedig az azokat aláíró Herényi Károlyt perlik majd.

Dávid Ibolya ügyvédje, Bánáti János szerint védence semmiféle jogellenes magatartást nem tanúsított, márpedig a jogellenesség feltétele lenne a kártérítés követelésének. Bánáti úgy véli, a felperes keresete a minimális feltételeknek sem felel meg.

Pataki Árpád bíró végzésében arra kötelezte a felperest, hogy keresetét pontosítsa, pontosan jelölje meg a tényleges kifizetések összegét, és azt is, hogy érvényesnek tartja-e ezeket a vitatott szerződéseket. A tárgyalás április 26-án folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik