Közélet

Meg sem állnak a tűzoltók hajnal óta

Leszakadt gallyak, letört ágak, lehulló cserepek – a budapesti tűzoltókat több mint 40 helyre riasztották mostanáig a viharos szél miatt.

A Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője szerint egymást érik a riasztások Budapesten a viharos erejű szél miatt. A XVIII. kerületben például fa zuhant egy étteremre, míg a XXI. kerületben tűzfalat bontott meg a szél.

A tűzoltóknak vonulniuk kellett az I. kerületbe is, ahol ugyancsak egy épület teteje rongálódott meg. A XIII. kerületben pedig egy tízméteres fenyőt csavart ki a szél, a fa egy ház belső udvarát teljesen beterítette, akadályozva, hogy az ott lakók eljussanak a munkahelyükre. A IX. kerületben is akadt feladat, ott ugyancsak egy fa okozott gondot, amely gyakorlatilag rádőlt egy villamosmegállóra. Óbudán is hasonló eset miatt hívták a tűzoltókat, ám ott két autó rongálódott meg, szintén egy fa miatt.

A szóvivő felhívja mindenki figyelmét arra, hogy gondosan zárják be az ablakokat, mert azokat a szél könnyen kiszakíthatja a helyükről, és az üveg is betörhet, a lehulló darabok pedig könnyen sérülést okozhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik