Közélet

Az MDF kártérítést követel Bokros Lajostól

Az MDF utódszervezete – a Jólét és Szabadság - 100 milliós kártérítést követel Bokros Lajostól, mert szerintük a párt listáján induló európai parlamenti képviselő már nem is tart fenn kapcsolatot velük.

A párt keresetlevelében 259 millió forint és 72 ezer euró vagyoni és nem vagyoni kártérítést követelt Bokros Lajostól, de ezt a kártérítési igényüket a Fővárosi Bíróság a csütörtökön kezdődött tárgyaláson egyharmadára leszállította. Így 159 millió forint helyett 53 millió forint vagyoni kártérítést, 100 millió forint helyett pedig 35 millió forint nem vagyoni kártérítést követelnek a képviselőtől. A párt kártérítési igényét arra alapozza, hogy ők finanszírozták Bokros választási kampányát, és súlyos erkölcsi kár is érte őket amiatt, hogy az Európai Parlamentben nem az MDF érdekeire tekintettel tevékenykedik.

A csütörtöki tárgyaláson Bokros Lajos jogi képviselője a szabad mandátum elvére hivatkozott, és légből kapott számoknak nevezte a kártérítési összegeket.

Pataki Árpád bíró a tárgyaláson hangsúlyozta, a bíróság nem szolgálhat politikai performansz színteréül, majd hozzátette: példa nélküli, hogy politikai felelősséget polgári jogi eszközökkel, kártérítéssel akarnak érvényesíteni.

A bíróság kötelezte a felperes pártot, hogy pontosítsa nem vagyoni kártérítési igényét, vagyis pontosan jelölje meg, hogy szerintük milyen személyhez fűződő joguk sérült.

A per március 2-án folytatódik, az ügyben akkor várhatóan ítélet is születik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik