Közélet

Elítélték a Hatvannégy vármegye makói elnökét

Két év, öt esztendőre felfüggesztett börtönt kapott hivatalos személy elleni erőszakért.

Túri Csaba és két barátja március 15-én éjszaka be akart menni egy sörözőbe Makó belvárosában, ám nem engedték be őket. Túri szerint diszkrimináció történt, ezért rendőrt hívtak. A járőrök azonban megállapították, hogy a kocsma nyitvatartási ideje lejárt, ezért mindenkit hazaküldtek.

Ekkor a három férfi szidalmazni kezdte a rendőröket, ellenszegültek az intézkedésnek, és fenyegetően léptek fel az egyik egyenruhással szemben. A tárgyaláson – amelyen a radikális politikai szervezet többtucatnyi tagja és szimpatizánsa is megjelent – a vádlottak az utolsó szó jogán tagadták, hogy bántalmazták az intézkedő rendőrt, és elmondásuk szerint megbánták a történteket.

Túri Csaba – aki volt már büntetve garázdaság miatt – két év, öt esztendőre felfüggesztett börtönt kapott hivatalos személy elleni, társtettesként elkövetett erőszak bűntette miatt, míg a másod- és harmadrendű vádlottra, Kovács Péterre és Hadobás Róbertre egy év hat hónap – három esztendőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki a Csongrád Megyei Bíróság. Az ítélet jogerős.

A megyei bíróság ezzel jelentősen enyhítette az első fokon eljáró Makói Városi Bíróság által kiszabott négy év, illetve három év hat hónapos büntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik