Közélet

Autóvadász bukkant a rekordsikkasztó autójára

A fehér Volkswagen Passatot több napja keresték. A speciális rendszerrel dolgozó autóvadászok szombaton találták meg a menekülő pénzszállító sofőr autóját.

Mint arról a Hír24 elsőként beszámolt, az autót Budapesten, az Üllői úton, egy lakótelepi parkolóban találták meg szombat délután. A férfinek és a pénznek egyelőre nem sikerült a nyomára akadni.

A pénzszállító autó sofőrje szerdán délután lépett le körülbelül 1.2 milliárd forinttal, amikor két kollégája bement a II. kerületi Medve utcai bankfiókba. A rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert a páncélautóval az I. kerületbe hajtott, majd a Donáti utcában a pénzt átpakolta egy 1992-es évjáratú, fehér Volkswagenbe, melynek rendszáma CPV-151. Ezt az autót találták meg szombaton a IX. kerületben, az Üllői út 189. szám előtt.

A délután megtalált kocsit este hat óra után, egy trélerrel szállították el a rendőrség telephelyére. A férfit, aki világviszonylatban is hatalmas összeget lovasított meg, továbbra is körözik, európai elfogatóparancs van érvényben ellene. A Budapesti Rendőr-főkapitányság, sikkasztás miatt keresi.

A Nemzetközi Autóvadász Közhasznú Egyesület (NAKE) munkatársai már évek óta egy speciális, kimondottan erre a célra kifejlesztett eszközzel, és az azon futó szoftver segítségével dolgoznak. Az autóvadász program online kapcsolatban van a Közigazgatási és Elekronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának rendszerével. Nem csak a lopott kocsikat, hanem a forgalomból kivont, de illegálisan közlekedő vagy más bűncselekmény miatt körözött autókat is kiszűri – olvasható az egyesület honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik