Közélet

Oszlopról zuhant a halálba egy távvezeték-karbantartó

Magyarországon az idén az első kilenc hónapban valamivel több mint 12 ezer munkabaleset történt, amelyek közül 59 volt halálos.

Nagyfeszültségű távvezetékoszlop karbantartása közben, mintegy 20 méter magasból, lezuhant egy 41 éves férfi szerdán. A karbantartó belehalt sérüléseibe – közölte az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) az MTI-vel szerdán.

Egy Martonvásár közelévben álló, magasfeszültségű távvezeték oszlop földeléseit cserélte a szerencsétlenül járt munkás, amikor eddig tisztázatlan okok miatt lezuhant, majd a kórházba szállítás közben belehalt sérüléseibe.

A baleset okai, illetve az abban közrejátszó esetleges munkavédelmi hiányosságok kivizsgálását a Fejér Megyei Kormányhivatal munkavédelmi felügyelői megkezdték. Helyszíni intézkedésként felfüggesztették a további munkavégzést.

Magyarországon az idén az első kilenc hónapban valamivel több mint 12 ezer munkabaleset történt, amelyek közül 59 volt halálos. Azóta a munkabaleseti áldozatok száma már meghaladta a hetvenet – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik