Közélet

Rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére

Juhász Oszkárra, Gyöngyöspata polgármesterére két célzott lövést adtak le.

Éles fegyverrel, minden bizonnyal egy golyós vadászpuskával lőttek rá Juhász Oszkárra, Gyöngyöspata jobbikos polgármesterére. A támadás hétfőn este volt, a rendőrök reggelig helyszíneltek. A Hír24 információi szerint az egyik tölténymag előkerült, a hüvelyeket azonban nem találták meg.


Fotó: MTI / Beliczay László

Juhász Oszkár a polgármesteri hivatal udvarán állt, amikor észrevette, hogy tőle nem messze valaki fegyvert fog rá. A lövések elől a földre vetette magát, így sérülések nélkül megúszta a támadást.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24-nek egyelőre csak annyit mondott: hétfőn éjjel, fél 12 körül érkezett a bejelentés a rendőrségre, a polgármester maga telefonált. Azt mondta, a polgámesteri hivatalból kilépve, a belső udvaron állva vette észre, hogy valaki fegyvert fog rá, és kétszer rálő. Az egyenruhások hamar a helyszínre értek, majd megkezdték a tanúk kihallgatását, és a nyomok felkutatását, rögzítését. A szóvivő részletesebb tájékoztatást csak későbbre ígért. A Hír24 úgy tudja, a rendőrség emberölés kísérlete miatt indított nyomozást.

Volner János frakcióvezető-helyettes és Sneider Tamás, a jobbik alelnöke kedden délután, az Országházban tart rendkívüli sajtótájékoztatót az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik