Közélet

Rács mögött Szőc első embere, aki a boncmesterrel üzletelt volna

Előzetes letartóztatásba helyezték Szőc település polgármesterét. Vesztegetéssel és kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsíják.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Szőc polgármesterét azzal gyanúsítják, hogy az ajkai Magyar Imre Kórház patológiai osztályán pénzt ígért a boncmesternek. A bűncselekmény a hozzátartozók fogadóhelyiségében történt még októberben, a polgármester apja is ott volt.

A boncmestert arra kérték, hogy az elhunytak hozzátartozóinak a polgármester érdekeltségébe tartozó temetkezési vállalkozást ajánlja. Halottanként 30 ezer forintot ígértek, napi egy-egy esetet kértek cserébe.

A polgármestert november 23-án vették őrizetbe. A megyei nyomozók a lakásán tartott házkutatáskor marihuánát is találtak.

A Veszprémi Városi Bíróság november 25-én előzetes letartóztatásba helyezte a falu első emberét.

Orsós Károly, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője egyelőre nem árulta el, hogy a polgármester és apja valóban adott-e át pénzt a boncmesternek, és ha igen, mennyit. Arról sem akart beszélni, hogy a boncmester ellen indult-e eljárás. A közlemény azonban nem említi, hogy lenne harmadik érintettje az ügynek, így feltételezhető, hogy a település első emberét és apját maga a kórházi alkalmazott jelentette fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik