Közélet

Tagad a Flórián téri túszejtő

Megkezdődött a Flórián téri túszejtéssel és bankrablással vádolt fiatalember és társa büntetőpere kedden reggel, a Fővárosi Bíróságon. Mindkét vádlott tagad, vallomást sem tesznek.

A Fővárosi Főügyészség szerint az elsőrendű vádlott 2007 februárja és 2009 novembere között hat bankot, illetve takarékszövetkezetet rabolt ki, összesen több millió forintot zsákmányolt. A helyszínekre leggyakrabban taxival érkezett, de néhány alkalommal társa fuvarozta. Az első ismertté vált eset, amivel vádolják, egy Andrássy úti takarékfiók kirablása. Innen kétmillió forintot vitt el 2007 február 5-én. A Flórián téri Erste Bank biztonsági őrét lefegyverezte, majd több mint hatmillióval menekült. Két évvel később, 2009 januárjában ismét visszatért ugyanide, de már nem járt akkora szerencsével, mint előtte. Az őrt nem sikerült elég hamar lefegyverezni, sőt, verekedni kezdtek. Az őr fegyvere többször elsült. A rabló végül úgy vette el a pisztolyt, hogy beleharapott a biztonsági alkalmazott kezébe. Időközben azonban megérkeztek a rendőrök. A bűnöző túszt szerzett, így menekült ki a csapdából. A túsz időközben elmenekült tőle, a rabló is kereket oldott. Mielőtt lecsaptak volna rá, még egyszer a Budapest Banknál is próbálkozott, de ott sem járt sikerrel.

A vádlottak a nyomozás közben, és a bíróság előtt is tagadták bűnösségüket. A fővádlott érdemi vallomást eddig sem tett, és most, a bíróság előtt sem hajlandó beszélni. Mindketten tagadják, hogy bűnösök lennének.

A tárgyalás tanúk meghallgatásával január 24-én folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik