Közélet

Megfojtotta idős nagyapját egy nő

Hiába próbálkozott menteni magát, a nő hónapok után megtört és bevallotta: megölte nagyapját.

A gyilkosság szeptember végén történt, a rendőrséget az egyik fővárosi kórház értesítette, mivel egy 83 éves betegük nyakán sérüléseket találtak. A bácsi hat nappal később meghalt. A boncolás megállapította, hogy a férfit fojtogatták. A rendőrség emberölés miatt indított nyomozást, akkor még ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók a bácsi lakásában különböző nyomokat, nyomtöredékeket rögzítettek, és tanúként meghallgatták az áldozat rokonait is. A nyomozóknak már az első kihallgatáson gyanússá vált az egyik unoka, mivel ellentmondásokba keveredett.

A 35 éves nőt többször is kihallgatták, végül néhány nappal ezelőtt bevallotta: ő végzett nagyapjával.  Mint mondta, a gyilkosság napján azért ment át az áldozathoz, hogy sokadszorra is pénzt kérjen tőle. Az idős férfi azonban nem akart neki adni, ezért rátámadt és a keze ügyébe került eszközzel addig fojtogatta, amíg elvesztette eszméletét. Ezután felhívta édesanyját, akinek azt hazudta, hogy amikor megérkezett, nagyapja már nem volt magánál.

A nő a helyszínen megmutatta a rendőröknek, hogyan ölte meg nagyapját. Az erről készült rendőrségi felvétel letölthető itt. A gyanúsítottat őrizetbe vették, a bíróság pedig már elrendelte előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik