Közélet

Megtámadták a terrorelhárítókat

A bűnözők rálőttek a rendőrökre, a terrorelhárítók azonban puszta kézzel győztek.

Miskolcon elkapták a szombati, fővárosi benzinkúti lövöldözőket. A terrorelhárítók éjjel csaptak le a bűnözőkre, akiknél éles fegyvereket is találtak. A Hír24 értesülése szerint a bandatagok használták is ezeket, rálőttek a rendőrökre. A tüzet a terrorelhárítók nem viszonozták, így is sikerült ártalmatlanítani őket. A fegyvereket reggel szállítják Budapestre. Péntek délelőtt, sajtótájékoztatón mutatják majd meg ezeket. A két támadóról is van információ: már a fővárosban vannak. Délelőtt 9 órakor dönt a Pesti Központi Kerületi Bíróság arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e őket.

Egy autós szombat este 8 óra körül kezdett lövöldözni az M5-ös autópálya melletti bevásárlóközpont benzinkútjánál. A biztonsági szolgálat emberei gyanúsnak találták a férfi kocsiját, ezért  akarták ellenőrizni. A sofőrnek ez nem tetszett, hirtelen gázt adott és megpróbált kereket oldani. Az őrök megpróbálták útját állni, ekkor került elő a fegyver. A férfi rálőtt a biztonságiak kocsijára. A helyszínre rendőrök érkeztek, és megkezdődött a hajsza. A lövöldözőnek sikerült kereket oldania.

A Hír24 értesülései szerint négy-öt lövés is dördült, az egyik a benzinkútnál, a többi pedig annak közelében. Senkinek sem esett baja, viszont úgy tudni, a biztonságiak kocsijának egyik lámpáját kilőtték.

A rendőrségnek sikerült rövid idő alatt azonosítani a lövöldözőt. A 36 éves Csoma László ellen elfogatóparancsot adtak ki. A Hír24 még vasárnap elsőként számolt be arról, hogy az ámokfutónak társai is voltak. Az információt a rendőrség hétfőn kora délután megerősítette: a 43 éves Balogh Zsoltot és a 29 éves Bázsa Mártont ugyancsak nagy erőkkel keresik. Társuktól eltérően ők nem budapestiek, mindketten Orosházán élnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik