Közélet

Robbantások Budapest határában

Második világháborús gránátokra bukkantak szerdán Budapest határában. A tűzszerészek eddig nyolcvan darabot semmisítettek meg, a munkát csütörtökön is folytatják.

A négy centiméteres, magyar gyártmányú repeszgránátból szerdán már több mint 80 darab került elő a Budaörsi repülőtér szomszédságában, a XI. kerületi Kőérberki, Repülőtéri és Vitorlázó út által határolt területről. A veszélyes szerkezetek rossz állapota miatt a tűzszerészek úgy döntöttek, a legbiztonságosabb, ha a helyszínen felrobbantják őket.

Csütörtökön reggel 9 óta nagyobb erőkkel folyik a munka: a területen több tűzszerész és egy munkagép is dolgozik. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a föld hány gránátot rejt, akár több száz darab is előkerülhet még.

A BKV fődiszpécsere a Hír24-nek elmondta: a terület zárása miatt a 87-es és 87A jelű autóbuszok nem a megszokott útvonalon közlekednek, a járatok a Kőérberki útról az Egér út felé kanyarodnak, majd a Balatoni útnál térnek vissza. Két megállót, az Örsödűlő és Vitorlázó útit nem érintik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik