Közélet

12 gyerek sérült meg egy buszbalesetben

Egy távolsági autóbusz ütközött össze egy kamionnal a 4-es főút Törökszentmiklóst elkerülő szakaszán.

Tizenkét gyerek és négy felnőtt könnyebben megsérült, amikor összeütközött egy autóbusz és egy kamion csütörtök reggel a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszapüspökinél; a sérülteket kórházba szállították – tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az MTI-t.

Németh Cecília, az OMSZ sajtóügyeletese elmondta: a reggel fél nyolc körül történt baleset helyszínére nyolc mentőautóval vonultak ki, és a sérülteket a szolnoki Hetényi kórházba vitték, könnyű sérülésekkel.

A megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy egy távolsági autóbusz ütközött össze egy kamionnal a 4-es főút Törökszentmiklóst elkerülő szakaszán.

Pásztorné Kovács Ágnes hozzátette: az elsődleges információk szerint a Tiszapüspöki felől érkező autóbusz vezetője figyelmetlenül hajtott rá a 4-es főútra, ahol összeütközött egy cementet szállító kamionnal.

A baleset következtében többen is megsérültek, a jelenlegi adatok szerint súlyos sérült nincs közöttük. A mentés, illetve a helyszínelés jelenleg is tart, ezért az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárta a rendőrség. Az arra közlekedők Törökszentmiklóson keresztül kerülhetik el a torlódást – tette hozzá a rendőrségi sajtószóvivő.

 

Súlyos autóbusz-balesetek Magyarországon 2010-2011

2010. február 13. – A 41-es főút apagyi szakaszán egy autóbusz összeütközött egy személygépkocsival. Az autót vezető, román állampolgárságú férfi a helyszínen meghalt. A buszban nyolc utas és a sofőr könnyebben megsérült.

2010. május 4. – Veszprémben, a Házgyári úton egy helyi járatú autóbusz a körforgalomban haladt és ismeretlen okból az árokba szaladt, majd egy szigetelőanyag-gyártó cég kerítésének és az ott felhalmozott árukészletnek ütközött. A buszvezető és egy utas súlyosan, kilencen könnyebben megsérültek.

2010. június 9. – Hét ember meghalt, amikor összeütközött egy rendőröket szállító busz és egy mikrobusz a 45-ös főúton Szentes és Kunszentmárton között.

2010. szeptember 7. – A Hajdú-Bihar megyei Haláp és Vámospércs között frontálisan összeütközött egy személygépkocsi egy menetrend szerint közlekedő autóbusszal. A balesetben hatan sérültek meg, közülük ketten életveszélyesen.

2010. november 12. – Egy ember meghalt, öten megsérültek, amikor frontálisan ütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbusz és egy személygépkocsi Tokaj és Tiszaladány között.

2010. november 28. – Balesetet szenvedett a Zala megyei Bak közelében egy menetrend szerint közlekedő autóbusz, lecsúszott a havas útról és az oldalára borult. A mintegy ötven utas a tetőablakon keresztül menekült ki a járműből, heten megsérültek.

2010. december 3. – Három ember halt meg, amikor a 47-es úton az algyői Tisza-híd előtt egy nagy sebességgel haladó személyautó a vizes úton megcsúszva áttörte a szalagkorlátot és a szemből érkező, menetrend szerinti Volán-járatnak csapódott.

2011. június 21. – Hatan meghaltak, 26-an megsérültek az M70-es autóúton, amikor egy román autóbusz a Zala megyei Csörnyeföld közelében összeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal.

2011. június 23. – Egy ember meghalt, három megsérült, amikor a 4-es úton, Kenderes közelében összeütközött egy autóbusz és egy teherautó.

2011. augusztus 12. – Csongrád megyében a 43-as útról lesodródott egy lengyel rendszámú autóbusz, majd fának és villanyoszlopnak ütközött Magyarcsanád belterületén. Az autóbuszon ötvenheten utaztak, közülük hét gyermeket szállítottak kórházba könnyebb sérülésekkel.

2011. augusztus 20. – Kecskemét belvárosában összeütközött egy mentőautó és egy autóbusz egy útkereszteződésben. A balesetben tizenegyen megsérültek.

2011. szeptember 3. – Árokba szaladt egy kirándulókat szállító különjárati busz a 8-as főúton, Ajka és Devecser között. A busz vezetőjének elmondása szerint “szétment” a kormányszerkezet, s emiatt irányíthatatlanná vált a jármű. Az utasok közül hárman súlyos, öten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

2011. szeptember 5. – A buszvezető meghalt, 21-en megsérültek, amikor árokba borult egy menetrend szerinti autóbusz Nógrád megyében Szurdokpüspöki és Jobbágyi között.

2011. szeptember 20. – Huszonnyolcan megsérültek, kilencen súlyosan, amikor egy menetrend szerint közlekedő Volán-busz összeütközött egy kamionnal Debrecen és Mikepércs között.

2011. október 13.  – A 21-es főúton Vizslás-Újlak és Bátonyterenye között öt ember a helyszínen életét vesztette, hatan megsérültek, amikor egy mikrobusz és egy menetrend szerint közlekedő autóbusz összeütközött.

2011. október 30. – Tizennégyen életüket vesztették, ketten életveszélyesen megsérültek, amikor az M43-as autópályán egy Szeged irányába tartó, faanyagot szállító román kamion összeütközött egy Makó felé tartó, szintén román mikrobusszal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik