Közélet

Hét kisgyerek sérült meg egy fővárosi általános iskolában

Úgy tudni, egy rosszul rögzített szekrény okozta a balesetet.

Mint arról a Hír24 előként beszámolt, hét iskolás sérült meg Budapesten, a X. kerületi, Üllői út 118. szám alatt működő Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában, amikor egy szekrénysor vagy nagyobb szekrény rájuk dőlt. A baleset szerdán délelőtt történt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a baleset 10 órakor következett be a folyosón, ahol egy szekrény – eddig nem tudni hogyan és miért – felborult és a diákokra esett. A rendőrség már a helyszínen van, megkezdődött a helyszínelés. A BRFK sajtóügyeletese hangsúlyozta, hogy még csak elsődleges információ van a sérültekről. E szerint hatan könnyebben, egy gyerek pedig súlyosan sérült meg. Mindannyian kórházba kerültek kivizságlásra.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentők három kocsival vonultak a helyszínre. Hét gyereket – 10-11 éves lányok és fiúk – vittek a Bethesda és a Heim Pál Kórházba. Többségük könnyű sérülést, zúzódásokat szenvedett, hármuknál azonban még vizsgálják, nem sérültek-e súlyosabban. Közülük két kislány a fejét, egy fiú pedig a hátát fájlalja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik