Közélet

Imádta kislányát mégis megfojtotta?

A szomszédok szerint későn jött gyerek volt, nagyon örültek neki a szülei. Ő volt az életük értelme. El sem tudják képzelni, mi történhetett az anyával.

Mint arról korábban a Hír24 beszámolt, megfojtotta 3 éves kislányát egy nyíregyházi nő kedden délután. Az eddigi adatok szerint egy párnát szorított gyermeke fejére. A kislány a helyszínen életét vesztette. Rendőrségi kihallgatásakor a nő azzal indokolta tettét, hogy a gyermeke koraszületése során kialakult betegsége miatt fennálló, folyamatos egészségügyi ellátásának nehézségeit már nem bírta elviselni. Az anyát őrizetbe vették, kezdeményezik előzetes letartóztatását.

Értetlenül és döbbenten állnak a történtek előtt a Nyíregyháza-Kistelekiszőlőben lévő Folyóka utca név nélkül nyilatkozó lakói. Mindenki azt mondja, soha egy hangos szó nem hallatszott ki a család otthonából, békés, barátságos embereknek ismerték őket. Az asszony kicsit visszahúzódó volt, a férfi viszont közvetlenebb. A 3 éves, cserfes, szöszke kislányt pedig mindenki imádta. Érdekes módon a keresztnevét senki nem tudta megmondani, mert mindenki másként becézte, valaki Angyalkának, mások Csillagocskának.

Későn jött gyerek volt, nagyon örültek neki a szülei, ő volt az életük értelme, a mindenük, olyan szeretettel nevelték, el sem tudjuk képzelni, mi vihette erre az édesanyát – mondta el szerdán reggel az egyik utcabeli asszony. Hozzátette: jobb szomszédokat kívánni sem lehetett volna ettől a dolgos, rendes házaspárnál.

A pár hat éve költözött a Folyóka utcába, itt építkeztek, úgy tűnt, rendezett körülmények között élnek, mindkettőjüknek volt munkája. Amikor pedig kiderült, hogy az asszony babát vár, teljes lett a boldogságuk. A kislány azonban korábban jött, alig több mint 900 grammal született. Az ismerősök szerint az édesanya szülés után csak a gyermekének élt, hihetetlen türelemmel tornáztatta, fejlesztette, rendszeresen hordta koraszülött gondozásra, hogy a fejlődésben utolérje társait. Úgy tűnt, ez sikerült is, a hároméves kislányról már senki nem mondta volna, hogy koraszülött volt. Vidáman szaladgált, értelmes, okos kislány volt, mindenkivel barátkozott, megállt a kerítés előtt beszélgetni az idősebb szomszédokkal. Senki nem tudott arról, hogy bármi problémája lenne. Sőt, szülei már beíratták óvodába is, mostanában kezdték volna járatni. Az édesanyja még nem ment vissza dolgozni, a férje azt mondta, csak legyen a kicsivel, ő majd gondoskodik a családról. Rengeteget dolgozott, a szomszédok szerint volt, hogy napi 12 órát, utána pedig a ház körül tevékenykedett. Legtöbbször ő sétáltatta a kislányt, bár az utóbbi időben már az anyuka is vitte magával biciklin, gyerekülésben.

Olyan szépen beszéltek a kislányhoz, meg sem fordult a fejünkben, hogy baj lenne – magyarázta egy asszony, aki szerint semmilyen jel nem utalt a kedden este bekövetkezett tragédiára. Minden gyilkosság tragédia, de ha egy anya vetemedik arra, hogy a gyermekét megölje, arra nincs épeszű magyarázat – fogalmazott a nő.

Sokan még most sem akarják elhinni, ami történt. A rádióból értesültek a tragédiáról, s bár az gyanús volt mindenkinek, hogy kedd este szokatlanul sok rendőrautó és egy rohamkocsi jelenik meg az utcában, erre nem gondoltak. Amikor kihúzták a kordonokat, sejtették, hogy helyszínelnek a rendőrök, de csak a közeli szomszédok – akiket a nyomozók kihallgattak – tudtak meg annyit, hogy meghalt a baba. A körülményekről azonban semmit nem hallottak. Az meg se fordult a fejükben, hogy a gyilkosa a saját anyja volna. Egyik utcabeli azt még elmondta, ő úgy hallotta, a baba már régebben halott lehetett, a mentőket a munkából hazatérő apa értesítette.

Szerettük volna az apát is megszólaltatni, de a szomszédok szerint nem töltötte otthon az éjszakát a férfi. Egy barátját látták reggel, aki csak azért jött, hogy kitegye a kukát a ház elé, majd ment is tovább a dolgára. Úgy lehet, mert a csengetésre senki nem jött ki a házból, melyet magas, zárt kerítés óv a kíváncsi tekintetektől. Csak a kiskapunál sikerült találni egy keskeny rést. Azon keresztül épp egy piros hintára látni, mögötte sötétkék csúszda – ez volt a kislány birodalma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik