Közélet

Előzetesben marad a szentendrei bombagyűjtő

A férfit októberben vették előzetes letartóztatásba. Karácsonyig börtönben is marad.

Meghosszabbította a bíróság a szentendrei bombagyűjtő néven elhíresült férfi előzetes letartóztatását. A novemberi ítélet szerint december 21-éig előzetesben marad.

Mint ismert, a Terrorelhárítási Központ munkatársai kapták el az egykori fodrászt, aki biciklilopásból élt, és a családját is rettegésben tartotta.

A 41 éves férfit október végén kapták el a helyi rendőrök a terrorelhárítók segítségével. A helyszínre tűzszerészeket is hívtak, ugyanis a ház összes helyiségében, illetve a garázsban is találtak hatástalanított és éles haditechnikai eszközöket. Volt köztük tüzérségi lőszer, kézi-, puska- és aknavetőgránát, melyeket a helyszínen hatástalanították, majd a közeli erdőben felrobbantották.

A férfit őrizetbe vették, a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását. Robbanóanyaggal vagy robbantószerrel való visszaéléssel gyanúsítják, ugyanakkor vizsgálják, más törvénybe ütközőt is elkövetett-e.

A Hír24 korábban megírta, hogy a bombagyűjtő korábbi élettársa fél, úgy véli, egykori szerelme azt gondolhatja, hogy ő jelentette fel a rendőrségen, a tiltott gyűjteményről ugyanis senki más nem tudott. Félelme nem alaptalan, előfordult ugyanis, hogy az egykori fodrász annyira megverte, hogy kislánya jobbnak látta kihívni a rendőröket. Tavasszal végül a gyerekkel együtt elmenekült otthonról, miután megelégelte az állandó zaklatásokat.

Jelenleg albérletben élnek, a nő minden lehetséges munkát elvállal, hogy el tudja tartani kislányát, és mellette fogászati asszisztensnek tanul. A férfi pár éve balesetet szenvedett, azóta nem tud dolgozni. A Hír24-nek nyilatkozó egyik ismerőse szerint biciklilopásból élt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik