Közélet

Megtalálták a benzinkúti lövöldöző kocsiját

Az autót Oroszlányban foglalták le hétfőn, késő délután.

Az autós szombat este 8 óra körül kezdett lövöldözni az M5 melletti bevásárlóközpont benzinkútjánál. A biztonsági szolgálat emberei gyanúsnak találták a férfi kocsiját, ezért ellenőrizni akarták azt. A sofőr ekkor hirtelen gázt adott és menekülni próbált. Az őrök megpróbálták útját állni, ekkor sütötte el először a fegyverét. A férfi rálőtt a biztonságiak kocsijára. A helyszínre rendőrök érkeztek, és megkezdődött a hajsza. A lövöldözőnek sikerült egérutat nyernie.

A Hír24 értesülései szerint négy-öt lövés is dördült, az egyik a benzinkútnál, a többi pedig annak közelében. Senkinek sem esett baja, viszont úgy tudni, a biztonságiak kocsijának egyik lámpáját kilőtték.

A rendőrségnek sikerült rövid idő alatt azonosítania a lövöldözőt. A 36 éves Csoma László ellen elfogatóparancsot adtak ki. A Hír24 még vasárnap elsőként számolt be arról, hogy az ámokfutónak társai is voltak. Az információt a rendőrség hétfőn kora délután megerősítette: a 43 éves Balogh Zsoltot és a 29 éves Bázsa Mártont ugyancsak nagy erőkkel keresik. Társuktól eltérően ők nem budapestiek, mindketten Orosházán élnek. A két férfiról képet is közöltek.

Két nap után a rendőrök megtalálták a lövöldöző kocsiját. A budapesti férfi kocsijára Komárom-Esztergom megyében, Oroszlányban akadtak rá. Az autót lefoglalták, az erről készül felvétel megtekinthető a rendőrség oldalán.

A rendőrség továbbra is azt kéri mindenkitől, hogy aki látja a keresett személyeket, ne próbálja meg feltartóztatni, megállítani őket, hanem mihamarabb értesítse a rendőrséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik