Közélet

Facebook-profiljuk buktatta le a rablókat

A fiatalok összevertek egy fiút, aki miután megműtötték, „nyomozásba” kezdett.

A hajdúhadházi fiút barátjával kutyát sétáltatott, amikor megverték. Három fiatal a Téglási utcán kezdte követni őket, majd azt kiabálták, hogy úgyis megszerzik az ebet. A fiúk nagyon megijedtek, attól tartottak, tényleg elveszik, esetleg bántják is az állatot.

A banda végül utolérte őket, majd egyikük megragadta a kutya gazdáját a csuklójánál. A fiú védeni próbálta magát, igyekezett eltartani magától a támadó kezeit, de nem engedte el, félt attól, ha így tesz, megüti. Másodpercek múlva azonban védtelenné vált: nagy reccsenést érzett és elesett. Jobb lábfeje rendellenes módon kifordult. Miután földre került, a fiatalok összeverték, ütlegelni, rugdosni kezdték.

A sértett a rendőröknek elmondta, mielőtt az egyik támadó nekiesett, megpróbálta megfogni a kutyát, de nem sikerült neki. Az ijedt állat barátjával együtt elszaladt. A tehetetlen fiatalt úgy megverték, hogy felállni is képtelen volt, végül ismerőse visszatért, a fiú egy közeli házból hívott segítséget.

A helyszínre mentőt hívtak, a fiút a debreceni Kenézy Gyula kórházba vitték. A sérültnél bokacsonttörést diagnosztizáltak, és másnap meg is műtötték.

Miután hazatért a kórházból, a fiatal „nyomozni kezdett” bántalmazói után az egyik közösségi oldalon. Az egyik ismerőse adatlapján végül felismerte az egyik támadót, azt, aki el akarta venni a kutyáját és lefogta. Az ő adatlapján pedig rábukkant a másik két rablóra is. Miután „felgöngyölítette az ügyet”, értesítette a rendőrséget.

A rendőrök egy 17 és két 16 éves fiatalt állítottak elő. Mindannyian tagadták a történteket. Jelenleg rács mögött vannak, a bíróság ugyanis a napokban elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik