Közélet

Érzéstelenítőt és hasist füleltek le a postán

Mindössze néhány nap alatt három eset is történt. A kábítószert a feladók igyekeztek alaposan elrejteni.

Az első fennakadt csomag Kínából érkezett. A 126 grammnyi, egyelőre ismeretlen eredetű fehér poros zacskót egy telefontokban próbálták eltüntetni. Az elvégzett kábítószer-teszt benzokain-gyanús anyagot mutatott ki, amelyet helyi érzéstelenítőkben használnak.

A következő gyanús, Spanyolországból érkező csomagot egy postai alkalmazott szúrta ki. A pénzügyőrök átvizsgálták ezt a küldeményt is, nem hiába: egy CD-tokból összesen négy darab növényi gyantát tartalmazó zacskó került elő. Az anyagról kiderült, hogy hasisgyanta.

Az utolsó fogás vasárnap volt, egy újabb Kínából érkező küldemény akadt fenn az ellenőrzésen, miután egy kábítószer-kereső kutya kiszagolta az anyagot. A csomagban összsen 1014 gramm súlyú kristályos port találtak, amelyről kiderült, hogy úgynevezett érzéstelenítő drog, köznapi nevén angyalpor. Ezt az anyagot még az1950-es években szabadalmaztatták intravénás érzéstelenítőként. Fogyasztása adalékként is nagyon veszélyes, ingerlékennyé tesz.

A NAV a küldemények miatt visszaélés kábítószerrel bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tett a rendőrségen – tájékoztatta a Hír24-et Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik