Közélet

Újabb ember ölte meg magát kilakoltatás közben

A kilakoltatási moratórium megszüntetése óta több tucat ember menekült a halálba.

Kilakoltatása közben kiugrott lakása ablakából egy 57 éves budapesti férfi csütörtök délelőtt – olvasható a Magyar Szociális Fórum (MSZF) honlapján. Az elkeseredett ember a III. kerületben, a San Marco utcában lakott.

A Magyar Szociális Fórum szervezője a helyszínen arra hívta fel a sajtó figyelmét, hogy a kilakoltatási moratórium július 1-jei megszüntetése óta országszerte többtucatnyian lettek öngyilkosok. Az esetek többsége végrehajtás közben történt. Simó Endre szerint felmerül a kérdés, hogyan fordulhatott elő ennyi tragédia, amikor a végrehajtásban részt vevő hatósági személyeknek szolgálati kötelességük az élet védelme.

Simó emlékeztetett a kilakoltatói elől október 6-án halálba menekült metróvezető esetére is: véleménye szerint a körülmények máig tisztázatlanok, rendőrségi jegyzőkönyv máig nem született. Az áldozat 77 éves édesanyja próbálja kideríteni az igazságot.

Pap Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Hír24-nek elmondta: a haláleset kapcsán közigazgatási eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik