Közélet

Számítógépes játék rabja a tiszaújvárosi szurkáló?

„Teljesen úgy éreztem, mintha a játékban lennék” – mondta a rendőröknek az őrizetbe vett tiszaújvárosi késelő.

Orvos szakértő vizsgálja majd, hogy valóban egy erőszakos számítógépes játék rabja volt-e a késelő diák, mint ahogy azt állítja. A fiút a bűncselekmény után őrizetbe vették, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Az első hírek még arról szóltak, hogy az Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium első emeleti mosdójában egy fiú megszúrta két társát. Az orvosi vizsgálatok szerint a 14 éves fiú könnyebben sérült, társát egy 13 éves fiút azonban súlyos, életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopter vitte kórházba.

A nyomozók kiderítették, hogy a bűncselekménynek valójában csak egy sértettje van, a 14 éves sérült diák ugyanis maga a szurkáló. Előbb ellentmondásba keveredett az őt meghallgató rendőrök előtt, végül feladta a hazudozást és mindent bevallott. Miután többször megszúrta a hetedikes fiút, a saját kezén is sebet ejtett, hogy elterelje magáról a gyanút. A rendőrség tájékoztatása szerint a kés is előkerült, lefoglalták.

A késelő azt mondta a rendőröknek, hogy a bűncselekményre a „Counter Strike” nevű számítógépes játék inspirálta, melyet mintegy másfél éve játszik napi rendszerességgel.

A megyei rendőr-főkapitányság emberölés kísérlete miatt indított eljárást a jó családi körülmények között élő helyi fiatalkorú fiú ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik