Közélet

Pénteken ítélet várható a meggyilkolt golfbajnoknő ügyében

Ítélet születhet Gyulai Gusztáv ellen, aki a vád szerint agyonverte feleségét, Fodor Krisztinát, az ismert golfozót – értesült a Hír24 bírósági forrásból.

Egy tanú meghallgatása után várhatóan a perbeszédek következnek, ezek után pedig maga az ítélet.

A vádirat szerint az emberöléssel vádolt férj, Gyulai Gusztáv, 1999-ben ismerte meg későbbi feleségét, akivel 2002-ben össze is házasodtak. Az azóta gyilkossággal vádolt férfi újságíróként is dolgozott egykor, egy időben még a Kékfény munkatársa is volt. A férfi anyagilag mindvégig jelentősen támogatta feleségét sportkarrierjében, de az asszony az ügyészség szerint 2006-tól fontolgatta, hogy elhagyja párját.

Fodor Krisztina a válást azonban egyre halogatta, mert nem akart hálátlan lenni férje támogatásáért. Végül 2010 tavaszán mégis úgy döntött szakít, és új társával él tovább. A férj öngyilkossággal fenyegetőzött, amikor megtudta a nő terveit.

Az ügyészség szerint 2010. május 5-én éjszaka a férfi, amikor felesége üzeneteit olvasgatta a számítógépben, megértette, hogy szándéka nagyon komoly. Felkapta a bajnoknő egyik díszserlegét, és az alvó nőre támadt. Az ütések után egy konyhakést hozott, és azzal is megszúrta. A férj először titkolni próbálta a történteket, végül feladta magát. Már az első bírósági tárgyalási napon is bűnösnek vallotta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik