Közélet

Filmbe illő autós üldözés Bács-Kiskunban

A négy férfi kukoricáson, tanyán át, kerítést áttörve menekült. Ezalatt két autót is „elfogyasztottak”. A rendőrök egyiküket már elkapták.

Délután 2 óra körül érkezett bejelentés a Nagykőrösi Rendőrkapitányságra a kocséri körzeti megbízottól, aki azt mondta kollégáinak, hogy saját autójával üldözőbe vett egy sötét kocsit, benne négy férfival. Azért menekültek, mert a megbízott tetten érte őket, amikor megpróbáltak betörni egy kocséri tanyára.

Az üldözés Bács-Kiskun megyében is folytatódott, egyre több rendőr szegődött a társaság nyomába. Szentkirály magasságában, egy kukoricás közepén végül előkerült az autójuk, de nem akárhogy: a kocsi teljesen kiégett. Jelenleg szakértő vizsgálja, hogy vajon a jármű valamilyen műszaki probléma miatt gyulladt ki, vagy a négy férfi gyújtotta-e fel azt, hogy eltüntesse a nyomokat.

Az egyenruhásoknak egyiküket sikerült a közelben elfogniuk, három társa azonban kereket oldott. Mint kiderült, ők egy közeli tanya udvarára menekültek, ahonnan elkötöttek egy másik kocsit. Nem volt nehéz dolguk, mivel az autó nyitva volt, benne az indítókulccsal.

Amikor a rendőrök odaértek, ismét menekülőre fogták: egyszerűen áthajtottak a kerítésen, és egy dűlőúton át egérutat nyertek. Az egyenruhások még keresik őket, többfelé úgynevezett áteresztő pontokat állítottak fel, hogy kézre kerítsék a csapatot. Az autóra (Renault Master, HSN 787) pedig körözést adtak ki.

Elfogott társuk kihallgatása jelenleg is tart – tudta meg a Hír24 Mihályné Bornemisza Eleonórától, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik