Közélet

Filmbeli bolygókon csap le a fiktív katasztrófa

Völgyzugoly után a Csillagok háborújából ismert bolygókon történik majd meg a katasztrófa - legalábbis a katasztrófavédelem újabb gyakorlata szerint.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közös, jövő hétfőre izzított gyakorlatán a műsorszolgáltatók megszakítják majd adásukat, és közleményeket ismertetnek, reggeltől egészen estig, összesen 12 alkalommal.

Az OKF hangsúlyozza: a riasztáskor közzétett üzenet csupán próbája egy lehetséges katasztrófának. Éppen ezért – csakúgy, mint májusban – fiktív helyszíneket adnak majd meg. Erről egyelőre csak annyit tudni, hogy a Csillagok háborúja című film bolygóin történik majd valami… A gyakorlatban részt vesznek a katasztrófavédelmi szervek, a tűzoltóságok, a polgári védelem, a teljes közmédia és a kereskedelmi és közösségi televíziók és rádiók nagy része is.

Májusban volt már hasonló gyakorlat, akkor Tolkien Gyűrűk ura című könyvéből merítettek ihletet a helyszínek megnevezéséhez. A riasztás szerint pokoli vihar tombolt Völgyzugolyban, a Helm-szurdokban és Vasudvardban is. A gyakorlat – csakúgy mint a mostani – a médiatörvény rendelkezésein alapszik.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik