Közélet

Közepesen ittas volt a család halálát okozó sofőr

Úgy tudni, az autóst megműtötték, sérülései súlyosak. A férfit rendőrök őrzik.

A baleset az esti órákban történt az 5-ös főúton, Kecskemét és Kiskunfélegyháza között. A vétkes sofőr az Aranyhegyi Csárdánál járt, amikor áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan nekiütközött a szemből érkező, szabályosan haladó kocsival. A rendőrség legfrissebb adatai szerint az autós előzni próbált, de a manővert már nem tudta befejezni.

Utóbbi jármű gyakorlatilag a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Ezt a Hír24 helyszíni tudósítója is megerősítette. Elmondása szerint az autó annyira összetört, hogy az eleje lényegében eltűnt: a motor belefúródott a vezetőülésbe.

A rendőrség tájékoztatása szerint a kocsiban négyen ültek: az anya, az apa és két kislányuk. Közülük hárman a helyszínen meghaltak, csak az egyik gyermek élte túl a balesetet. Őt kórházba vitték. Az első hírek szerint a kocsiban ülő gyermekek ikrek voltak, a rendőrség új adatai szerint azonban egyikük 6, nővére pedig 8 éves volt.  A kisebbik lány sérülései életveszélyesek voltak. A gyerek életéért küzdöttek az orvosok, ám hiába: a kicsi nem sokkal éjfél előtt meghalt.

A Hír24 információi szerint a párnak van mégegy gyermeke, egy 11 éves fiú, aki a baleset idején nem volt velük. Hozzá rendőrségi pszichológust küldtek. Ezt a rendőrség kedd délelőtti közleményében megerősítette. Mint írják, alaposan átkutatták a helyszínt, hátha ő is családjával volt a baleset idején. Később aztán kiderült, hogy a fiú ekkor kecskeméti otthonukban tartózkodott.

Horváth Attiláné, a Kecskeméti Kórház sajtóreferense a Hír24-nek délután elmondta: azokat, akik a kislány életéért küzdöttek, nagyon megviselték a történtek, és még ma is az események hatása alatt vannak.

A tragédiát okozó 45 éves férfi a korábbi hírekkel ellentétben súlyos sérüléseket szenvedett, így ő is kórházba került. Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24-nek korábban elmondta: az autóst vérvételre vitték, ugyanis vélhetően ivott, mielőtt volánhoz ült.

Délutánra elkészült a vérvizsgálat eredménye, amely szerint a férfi közepesen ittas állapotban volt. A Hír24 úgy tudja, a sofőr azóta átesett egy műtéten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik