Közélet

Jól vannak a buszon rosszul lett gyerekek

Valószínűleg kipufogógáz szivárgott a Tardonáról Kazincbarcikára tartó jármű utasterébe.

Jól vannak azok a tardonai gyerekek, akik rosszul lettek egy Kazincbarcikára tartó autóbuszon szerdán; a múlt éjszakát már valamennyien otthon töltötték – tájékoztatta Göndör Judit, a kazincbarcikai önkormányzat szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szerda reggel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tardonáról a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskolába szerződéses iskolabusszal utaztak a gyermekek, egy pedagógussal. Tizenhat kisdiák a leszálláskor rosszullétre, fejfájásra, hányingerre, szédülésre panaszkodott.

Az iskolában egy szűrővizsgálat miatt éppen rendelés volt, így az orvos elsősegélyben részesítette őket, majd azokat, akiknek az állapotát súlyosabbnak ítélte, csoportos beutalóval a helyi kórházba küldte.

A gyerekek rosszullétét feltételezések szerint az autóbusz utasterébe beszivárgó kipufogógáz okozhatta.

Göndör Judit, az önkormányzat szóvivője elmondta: valamennyi gyermeket panasz- és tünetmentesen még szerda este hazaengedték a kórházból, így az éjszakát már otthon tölthették.

Az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoznak. A rendőrség a buszt lefoglalta és megkezdték a jármű szakértői vizsgálatát.

Az iskola azonnal szerződést bontott a buszt üzemeltető vállalkozóval.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik