Közélet

Alágyújtottak a jobbikos politikusnak?

A tűz a képviselő tetőtéri otthona alatti lakás erkélyén ütött ki, gumiabroncsok kaptak lángra. Lehetséges, hogy gyújtogatás történt.A lángok elérték még a tetőt is, a tűzoltók az ablakot betörve jutottak be a lakásba.

“A pattogásra ébredtem” – mondta dideregve még délelőtt az a szomszéd, aki egy szál kabátban futott ki a társasházból. Az újonnan épített épületben szerencsére alig voltak lakók, a lángra kapott lakás is üresen állt, amikor kigyulladtak az abroncsok.

Mivel senki sem vette észre idejében a tüzet, a lángok továbbterjedtek a tetőszerkezetre. A tűzoltókat végül Németh Zsolt, jobbikos képviselő párja értesítette. A tűzoltók pár perc alatt a helyszínre érkeztek. Be kellett törniük az ablakokat, hogy be tudjanak menni a lakásba. A lakás tulajdonosa oltás közben érkezett a házhoz. Őt rendőrök hallgatták ki. A tűzben senki sem sérült meg.

Úgy tudni, a rendőrök és a tűzoltók is vizsgálják az idegenkezűséget, vagyis lehetséges, hogy valaki felgyújtotta az abroncsokat.

Egy emelettel feljebb, közvetelnül az érintett erkély felett lakik a Jobbik országgyűlési képviselője, Németh Zsolt. Kívülről nézve egyébként a pécsi politikus tetőtéri ottona és az tűzben érintett erkély nehezen választható el egymástól, úgy tűnik, mintha a két lakás valójában összetartozna.

Németh Zsolt a PécsTV-nek az eset kapcsán elmondta: nem feltételezi, hogy gyújtogatás történt, de nem is zárja ki annak lehetőségét.

A társasházban összesen egymillió forint kár keletkezett. A lakóknak azonban nem kell éjszakára elhagyniuk az épületet, a megrongálódott tetőt már befóliázták, és villanyszerőt is hívtak a helyszínre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik