Közélet

Újra szolgálatban az egyik megvert érdi rendőr

Társa még lábadozik. Hetek, hónapok is eltelhetnek, mire visszamehet dolgozni.

Az egyik rendőrnek az arccsontja öt, az orra pedig egy helyen tört el, a karját pedig be kellett gipszelni. Ő szenvedett súlyosabb sérüléseket, azóta is betegszabadságon van. Azt még nem tudni pontosan, mikor mehet ismét dolgozni, sérülései igen súlyosak – mondta a Hír24-nek a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A másik járőr agyrázkódást, zúzódásokat szenvedett az őt ért ütésektől. Hetekig otthon volt, de már sikerült felgyógyulnia. Beluzsárné Belicza Andrea a Hír24 kérdésére elmondta: az érdi egyenruhás néhány napja ismét szolgálatba állhatott.

A két rendőrt valamivel több, mint három hete verték meg Érden, amikor igazoltatni akartak négy férfit. A járőrök azért akarták elkérni a papírjaikat, mert a banda tagjai trágár szavakat kiabáltak feléjük. A felbőszült társaság nem kímélte a rendőröket: ütötték, rugdosták őket. A helyzet annyira eldurvult, hogy az egyik egyenruhás figyelmeztető lövést is leadott. A helyszínre erősítés érkezett, ekkor került bilincs a támadók kezére.

A bíróság a történtek után mind a négy férfit előzetes letartóztatásba helyezte, azóta is rács mögött vannak. Ügyükben heteken belül ítélet várható – fűzte hozzá a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik