Közélet

Tesco-ügy: újabb gyanúsításokra kell számítani

A rendőrök várhatóan újabb házkutatásokat is tartanak majd a Tesco-ügy kapcsán és gyanúsítások is várhatók.

A Magyar Nemzet október végén számolt be arról, hogy a rendőrség több mint húsz embert állított elő a Tesco gyáli logisztikai bázisáról, és közokirat-hamisítás miatt eljárás indított ellenük. A Tesco- Global Áruházak Zrt. a történtek után közleményt adott ki, amelyben leszögezte: a “rendőrségi vizsgálat nem Tescós munkavállalókra vonatkozott. Az érintettek egy magyar munkaerő-kölcsönző cég alkalmazottai voltak”.

Baluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24-nek korábban azt nyilatkozta, a munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég alkalmazottai hamis, illetve hamisított gépkezelői jogosítványokkal vállaltak targoncavezetői állást. Tájékoztatása szerint a 27, logisztikai bázisról bevitt ember kihallgatása már megtörtént, sőt, a vallomások alapján a cég egyik alkalmazottját, egy 34 éves monori férfit szintén közokirat-hamisítás miatt hallgattak ki. Utóbbi gyanúsítottnak az eddigi adatok szerint szerepe volt abban, hogy egyesek különböző összegekért hamis gépkezelői jogosítványt kapjanak, vagy a meglévő jogosítványba hamis vizsgabejegyzést, orvosi alkalmasságot igazoló pecsétet szerezzenek. Mindezt úgy, hogy semmilyen oktatáson, vizsgán nem vettek részt.

Ő az egyetlen, aki őrizetbe került, a férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van. A Magyar Nemzet hétfői számában írt arról, hogy újabb házkutatások várhatók az ügyben. A megyei rendőr-főkapitányság az információt megerősítette, a Hír24-hez eljuttatott közleményben az áll, hogy további lefoglalásokra, gyanúsításokra kell számítani, emellett a szakértő kirendelése is megtörtént már. Az ügyben a Tesco, illetve a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég felelősségét is vizsgálják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik