Közélet

Nem találtak bombákat Pécsett

Az elfogott férfi kihallgatása jelenleg is tart. Az ügyben az NNI indított nyomozást.


Fotó: PécsTV

Az ismeretlen telefonáló igencsak felbolygatta Pécs városát csütörtökön: azzal hívta fel a tűzoltóság ügyeletét, hogy több közintézményben, például az egyik belvárosi bevásárlóközpontnál, a bíróság és ügyészség épületeinél, valamint a NAV több objektumánál bomba fog robbanni. A rendőrök összesen nyolc épületet ürítettek ki, körbekordonozták azokat, a környéket pedig lezárták. A történtek miatt kisebb dugók is akadályozták Pécs forgalmát.

Az egyenruhások nagy erőkkel vonultak minden helyszínre. A bevásárlóközpontban tartózkodók gyalogosan hagyhatták csak el az épületet, tehát még autóikat sem hozhatták ki. Információink szerint a boltokban, bankokban sem maradhatott senki, pedig bombariadó esetén bevett szokás, hogy egy-egy alkalmazott bent lehet.

 



Videó: PécsTV

A rendőrség arról nem adott információt, hogy mi volt a fenyegetőző célja. A Hír24 azonban úgy tudja, a telefonáló azt követelte, hogy engedjenek szabadon két bűnözőt. Erre délután 14 óráig adott haladékot. Azt mondta, ha ez nem történik meg, élesíti a szerkezeteket.

Állítólag az egyik bűnözőt, akinek a szabadon bocsátását követelte, nyáron fogták el kommandósok áfacsalás miatt. Azóta előzetes letartóztatásban van. Tettéért akár 8 év börtönt is kaphat. A másik pedig egy ormánsági uzsorás, akinek ügyében már ítélet is született: 8 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték.

A helyszíneket átvizsgálták, végül sehol sem találtak bombát. A munkában két megye rendőrei valamint a Terrorelhárítási Központ emberei vettek részt. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda indított eljárás terrorcselekménnyel fenyegetés miatt.

A Hír24 úgy értesült, a fenyegetőzőt délután elfogták. A rendőrség esti közleményében egyelőre annyit közölt, hogy az ügy kapcsán egy férfit állítottak elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik