Közélet

Betondarabbal fejbe dobta szomszédját

A tápiószecsői férfit egy év tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt nem jogerősen egy év tíz hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt csütörtökön a Pest Megyei Bíróság egy tápiószecsői férfit, és csaknem félmillió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte.

A vád szerint a férfi szomszédságában lakó sértett nevelt fia 2009 júniusában a délelőtti órákban füvet vágott, és a zaj feldühítette a vádlottat. A rokoni kapcsolatban álló felek között durva veszekedés alakult ki. Az elítélt egy két kilogramm súlyú betondarabot a háta mögé rejtve átment szomszédja kapujához, és amikor a férfi a kinyitáshoz lehajolt, a kapun keresztül két kézzel a fejére dobta a betondarabot.

A sértett a szerencsének köszönhetően csupán könnyű sérüléseket szenvedett. A vádlott a védekezésében azt állította, hogy a sértett saját magát sebezte meg egy gereblyével, de ezt az eljárásba bevont igazságügyi szakértők és a tanúvallomások egyértelműen cáfolták.

A bíróság az ítélet indoklásában osztotta a vádhatóság álláspontját, miszerint az elítélt a cselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik