Közélet

Karddal rontott rá a kenyérárusra

Kinyírlak, leváglak – a felbőszült férfi ezekkel a szavakkal fenyegette meg a kenyérárust. A rendőrök elfogták az ámokfutót.

A pékszállító autó hétfőn, kora délután érkezett meg Napsápra, és ahogy lenni szokott, a vásárlók várták, hogy sorra kerüljenek. A hosszú sor végén egy 8 éves kislány is vásárolni szeretett volna. Pizzát akart venni, de az már elfogyott. Mivel több vevő ekkor márnem akadt, a mozgóárus indult volna tovább, a kislánynak azonban még odaszólt, hogy szülei tartoztak neki 9 ezer forinttal, és örülne, ha kifizetnék az összeget.

Pénz helyett azonban csak szidalmakat kapott, időközben ugyanis az autóhoz ért a kislány édesapja, és követelte: szolgálja ki gyermekét és pizza helyett adjon neki más péksüteményt. Az árus megismételte, hogy amíg nem kapja meg a pénzét, nem adhat semmit.

A férfi ettől csak még idegesebb lett és megpróbált bejutni a kocsi rakterébe. Miután ez nem sikerült neki, az árust vette célba. Pulcsija alól előhúzott egy 29 centiméter pengehosszúságú kardot, hadonászni kezdett vele és az árus felé elindult felé. A férfit végül élettársa húzta el „célpontjától” és próbálta meg lecsillapítani.

A karddal hadonászó édesapát a rendőrök felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását is – tájékoztatta a Hír24-et a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik