Közélet

Halálos tömegbaleset: azonosították az áldozatokat

Az elsődleges hírekkel ellentétben a balesetben két gyermek halt meg, egy testvérpár: egy 6 éves kislány és egy 8 éves kisfiú. A tragédia túlélője a testvérpár édesapja.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Temes Megyei Rendőr-főfelügyelőséggel, Románia belügyi attaséjával és szegedi főkonzuljával együttműködve azonosította az M43-ason történt baleset valamennyi áldozatát. A rendőrség emlékeztetett: az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása miatt folyik a nyomozás.

A baleset vasárnap, éjfél körül történt Csongrád Megyében. Egy faanyagot szállító román kamion Szeged irányába tartott, amikor – nem tudni miért – átszakította a szalagkorlátot és nekihajtott egy Makó felé tartó, szintén román kisbusznak. Mindkét jármű lesodródott az útról, és felborult. A kisbusz a felismerhetetlenségig összeroncsolódott. A mentők négy kocsival érkeztek a helyszínre.

A kisbusz 15 utasa közül 14-en meghaltak. Rajta kívül csak a kamion sofőrje maradt életben, de mindketten többszörösen súlyos sérülést – csonttörést és belső sérüléseket – szenvedtek. Stabilizálásuk után a szegedi klinikára szállították őket.

Mint kiderült, a kisbuszban csak 9-en utazhattak volna. A balesetet okozó kamion sofőrje pedig őrizetbe került és a rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatását is.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik