Közélet

Életveszélyes rongálás a reptéri kifutópályán

Autókkal randalíroztak a szombathelyi repülőtér füves kifutópályáin.

A légiközlekedés biztonsága elleni veszélyeztetés bűntettének alapos gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség, miután ismeretlenek megrongálták a szombathelyi repülőtér kifutópályáját – közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság ügyelete.

A szombathelyi repülőtér vezetője arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy ismeretlen tettesek járműveikkel megrongálták a sportrepülőtér füves kifutópályáját, és ezzel veszélyessé tették a le- és fölszállást.

A bűnügyi szemle megállapította hogy ismeretlenek az általuk vezetett ismeretlen típusú járművekkel engedély nélkül közlekedtek a szombathelyi repülőtér melletti, úgynevezett szolgalmi úton. A szorgalmi útról a vízelvezető árkon keresztülhajtva, a kifutópálya füves területének háromnegyedét megrongálták, a járművek gumiabroncsai a talajt egy-két centiméter mélyen felhasították, majd két másik kifutópályán a szélességét jelző szegélyjelet is megrongálták.

A rongálással a tettesek a rendőrségi tájékoztatás szerint balesetveszélyt okoztak. Az anyagi kár mintegy 100 ezer forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik