Közélet

Pizsamában menekítették a síró óvodásokat

Bombával fenyegették meg a battonyai román óvodát, majd az általános iskolát. Egy nő volt a tettes.


Fotó: MTI / Lehoczky Péter

A román óvodába csütörtökön délután, alvásidőben telefonált a tettes, akik özölte, hogy bomba van az épületben. Mivel a gyermekek ágyban voltak, az óvónök a pizsamás kicsiket az ölükbe kapva menekítették ki az óvodából a szomszédos iskolába – írta a beol.hu.

A gyermekek ruhái is bent maradtak az épületben így a szülőket értesítették, hogy hozzanak másik öltözetet a kicsiknek és úgy vitték haza őket. A tűzszerészek késő estig vizsgálták át a helyszínt, bombát nem találtak.

Pénteken reggel a város Szent István Általános Iskolájába telefonáltak, szintén azzal fenyegetve az intézményt, hogy bombát rejettek el benne. A gyermekeket iskolarádión keresztül riasztották, akik gyorsan elhagyták az épületet. Tanítás így nem volt, de ennél sokkal jobban bántotta a gyermekeket, hogy a bombariadó miatt elmaradt a délutánra tervezett Halloween-parti is.az igazgatónő elmondása szerint a ygermekek vigasztalhatatlanok voltak, hiszen nagyon készöültek a rendezvényre, többen jelmezeket kölcsönöztek, míg számos szülő süteményt sütött a partira.

A beol híradása szerint a rendőrök hamar beazonosították és elfogták a tettest. A nő ellen közveszélyes fenyegetés gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik