Közélet

Felülvizsgáltatnák a megvert magyar diák ügyében született ítéletet

Az egyetemistát két éve verték meg a VIII. kerületben. A bíróság szerintt magyarsága miatt bántalmazták.

Rendkívüli perorvoslati lehetőséggel, felülvizsgálati kérelemmel élhet a Főváros Főügyészség a Fővárosi Bíróságnak a megvert magyar diák ügyében született hétfői ítélete ellen, amelyben az elkövetők büntetését jelentősen csökkentette – írta a Magyar Nemzet pénteken.

Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy a vádhatóság a jogerős döntést meghozó bíróság hivatalos, írásbeli indoklására vár, s szándékaik szerint ezután küldik meg kérelmüket a Legfelsőbb Bíróságnak.

A roma elítéltek két éve vertek meg egy egyetemistát a VIII. kerületben, az ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) hozott első fokon döntést márciusban, a képi és hangi bizonyítékok alapján megállapítva, hogy a férfit magyarsága miatt bántalmazták. A Fővárosi Bíróság azonban csak az egyik elkövető viselkedésében látott rasszista motívumot, a testület szerint a többiek feldúltságukban szidalmazták és bántalmazták a férfit, ezért esetükben a PKKB által kiszabott büntetést jelentősen csökkentette, sőt egyeseknél fel is függesztette .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik