Közélet

Bíróság előtt a feleségét meggyilkoló orvos

Megkezdődött csütörtök délután a Fővárosi Bíróságon annak szülész-nőgyógyásznak a büntetőpere, aki azért ölte meg feleségét, mert az asszony játékszenvedélye miatt válni akart tőle.

A vádlott 1976 óta él Magyarországon, 1988-ban kötött házasságából három gyermeke született. A férfi bár szülész-nőgyógyászként több munkahelyen is dolgozott, a pénze nagyobb részét szerencsejátékokra költötte. Eljátszotta a család megtakarított pénzét, a végén pedig már párja ékszereit is zálogba adta. Ezután az asszony közölte vele: válni akar. A férfi könyörgött az asszonynak, hogy ne hagyja el, de a nő nem gondolta meg magát. 2011 február 14-én a helyzet odáig fajult, hogy a vádlott megfenyegette gyermekei édesanyját. Azt mondta neki, megöli ha elhagyja. A fiatalasszony ekkor felkapott egy konyhakést és azt mondta férjének, hogy próbálja meg. A vádlott így is tett. Egy üveggel előbb fejbe ütötte nejét, majd a tőle elvett könyhakéssel többször megszúrta őt. A nő azonnal belehalt sérüléseibe.

A különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolt orvos már a bűncselekmény helyszínén feladta magát, a rendőrségen pedig beismerő vallomást tett. A férfi csütörtök délután, a bíróságon is bűnösségét hangoztatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik