Közélet

28 előállítás, egy őrizetbe vétel a gyáli Tescóból

Az érintettek közül csak egyvalaki, a cég egyik alkalmazottja került őrizetbe. Az ügynek összesen 28 gyanúsítottja van.

A Magyar Nemzet szerdai számában arról számolt be, hogy a rendőrség több mint húsz embert állított elő a Tesco gyáli logisztikai bázisáról, és közokirat-hamisítás miatt eljárás indított ellenük. A Tesco- Global Áruházak Zrt. az MTI-hez eljuttatott közleményében azonban leszögezte: a “rendőrségi vizsgálat nem Tescós munkavállalókra vonatkozott. Az érintettek egy magyar munkaerő-kölcsönző cég alkalmazottai voltak”.

Baluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az eset kapcsán a Hír24-nek elmondta: A munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó cég alkalmazottai hamis, illetve hamisított gépkezelői jogosítványokkal vállaltak targoncavezetői állást. Tájékoztatása szerint a 27, logisztikai bázisról bevitt ember kihallgatása már megtörtént, sőt, a vallomások alapján a cég egyik alkalmazottját, egy 34 éves monori férfit szintén közokirat-hamisítás miatt hallgattak ki. Utóbbi gyanúsítottnak az eddigi adatok szerint szerepe volt abban, hogy egyesek különböző összegekért hamis gépkezelői jogosítványt kapjanak,  vagy a meglévő jogosítványba hamis vizsgabejegyzést,  orvosi alkalmasságot igazoló pecsétet szerezzenek. Mindezt úgy, hogy semmilyen oktatáson, vizsgán nem vettek részt.

A 34 éves férfit a rendőrök őrizetbe vették, a többiek szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség további információt egyelőre nem közöl az ügyről.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik