Közélet

Házi őrizetbe került Tasnádi Péter

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás kísérlete miatt helyezték házi őrizetbe a hírhedt vállalkozót. Tasnádi Péter ellen több eljárás is folyik.

 

A Fővárosi Bíróság szombaton hozott végzés, miszerint Tasnádi Péternek házi őrizetben kell maradnia november 22-éig, mert feltehető, hogy a kényszerintézkedés elrendelése nélkül újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A rendőrség múlt csütörtökön vette ismét őrizetbe Tasnádi Pétert. A Nemzeti Nyomozó Iroda akkor azt közölte: a szervezett bűnözés elleni főosztály folytat eljárást a 61 éves budapesti vállalkozó ellen zsarolás megalapozott gyanúja miatt.

Tasnádi Péter szeptember 21-ig előzetes letartóztatásban volt, akkor lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az indoklás szerint a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll, de ennek foka már nem olyan mértékű, hogy azt csak az előzetes letartóztatással lehessen kiküszöbölni. Az ügyészség egyebek mellett önbíráskodás bűntettével, annak kísérletével és jelentős értékre elkövetett rablással vádolja Tasnádi Pétert.

Előzőleg, július közepén a Pesti Központi Kerületi Bíróság már nem jogerősen megszüntette Tasnádi Péter előzetes letartóztatását és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, de miután a rendőrök a férfit nem találták otthon, augusztus elején ismét letartóztatták.

Tasnádi Péter ellen több eljárás is folyik. A férfit a Nógrád Megyei Bíróságon júniusban kezdődött perben azzal vádolják, hogy egy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott büntetőügyben 2006-ban 3 millió forintot fizetett valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért. Azt megelőzően, júniusban a vállalkozót hét év fegyházbüntetésre és 5,3 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték nem jogerősen. Egyebek mellett emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalta el a bíróság az ellene és társai ellen indított büntetőperben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik