Közélet

Felgyújthatták a salgótarjáni csokigyárat

A lakótelepen élőket zavarta az üzem, nem kizárt, hogy valaki megelégelte a zajt.


Fotó: MTI / Komka Péter

Az utóbbi idők fenyegető telefonhívásai alapján elképzelhető, hogy felgyújtották a salgótarjáni csokoládégyárat – mondta Dombi András a Hír24-nek. Az üzem tulajdonosa szerint a lakótelepen élőket zavarta a termeléssel, munkával járó zaj, bár állítása szerint arra mindig ügyeltek, hogy a határértékeket ne lépjék túl. A bűncselekmény lehetőségét ő maga vetette fel a szakembereknek.

Dombi András szerint a tűz legalább 50 millió forintos kárt okozott, mint mondta, a 18 évvel ezelőtt indított vállalkozással együtt egész élete munkája odaveszett. A gyárban 40-50 embert foglalkoztattak, mindannyiukat megviselte az eset. Annak ellenére, hogy tudták, éjjel a munkahelyük porig égett, reggel mindannyian megjelentek az üzemnél. Dombi András még nem döntötte el, hogy újra felépíti-e csokoládégyárát, de abban biztos, hogy csak egy új helyen, a lakóteleptől távol tenné azt.

A salgótarjáni csokigyárban október 14-én, pénteken csaptak fel a lángok: az oltás másnap reggelig tartott, a helyszínen körülbelül 80 tűzoltó dolgozott. Az üzemben szinte minden odaveszett, beleértve a gépeket és az árukészletet is. Hogy mi okozta tüzet, még nem tudni, a tűzvizsgáló végleges szakvéleményére még várni kell, akár hónapokat is.


Fotó: MTI / Komka Péter

A Lívia Csokoládégyártó Kft., úgynevezett szezoncégként működött: augusztustól húsvétig gyártották az elsősorban ünnepekhez kötődő édességeket, mint a Valentin-napi csokikat, nyuszikat és mikulásokat. Éppen ez utóbbiak készültek gőzerővel, amikor az üzemben felcsaptak a lángok.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a helyszínen a megyei főkapitányság nyomozói is szemlét tartottak. Mivel nem zárható ki, hogy valóban bűncselekmény történt, különösen nagy kárt okozó rongálás gyanúja miatt nyomozást indítottak, illetve kirendeltek egy másik szakértőt is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik