Közélet

Elfogták a berlini autótulajok rémét

Egy 27 éves férfi vasárnap beismerte, hogy ő követte el a berlini autógyújtogatásokat - hangzott el a rendőrség sajtótájékoztatóján.


Egy a több tucat kiégett autó közül.
Fotó: AFP

A pénteken elfogott férfit azzal vádolták, hogy az elmúlt hónapokban 67 járművet közvetlenül felgyújtott, a lángok azonban további 35 autóra átterjedtek.

A rendőrség nagyszabású akciót indított a tettes elfogására, térkamerák felvételeit elemezve jutottak a nyomára. A férfi általában néhány nappal tette elkövetése előtt már megjelent a helyszínen és feltűnően viselkedett. A gyújtogatás után azonnal távozott. A rendőröknek a véletlen is kezükre játszott, sikerült azonosítani, majd követni a férfit, akit végül pénteken vettek őrizetbe.

A közvetett bizonyítékok terhe alatt fokozatosan megtört, és egyenként beismerte vandál tetteit. Mivel az egyik tűznél egy lakóházat is kár ért, egy másik esetnél pedig egy idősek otthonát veszélyeztették a lángok, és így emberélet is kockán forgott, ezért a vád “súlyos gyújtogatás”.

A berlini bűnügyi hatóság főnöke, Christian Steiof “szenzációs sikerről” beszélt, de úgy vélte, hogy ezzel nem tudják egyszer s mindenkorra lezárni az autók gyújtogatását. “A jelenség, abban 100 százalékig biztos vagyok, továbbra is munkát ad nekünk” – jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik