Közélet

Kommandósok csaptak le a csongrádi uzsorásra

A 35 éves maroslelei férfi az elmúlt hat évben összesen hét embernek adott kölcsön kisebb-nagyobb összegeket

Az uzsorás áldozatai többnyire szintén falubeliek voltak. A férfi kihasználta szorult anyagi helyzetüket, és száz százalékos kamatra pénzt adott nekik, volt, hogy csak egy ezrest, de megesett, hogy 200 ezer forintot. A kölcsönök minden esetben megélhetésére kellettek, a tartozások miatt pedig ezek az emberek még nehezebb helyzetbe kerültek.

A férfit a makói rendőrök szerdán fogták el kommandósok segítségével. Otthonában házkutatást is tartottak, ahonnan előkerült egy körözött motorbicikli is. Kiderült, hogy a rajta lévő rendszám egy másik motorra lett kiállítva, így az uzsorabűncselekmény mellett egyedi azonosítójel meghamisításával is meggyanúsították.A férfi már nem ismeretlen a rendőrség előtt: többször volt már büntetve vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt. Miután kihallgatták, azonnal őrizetbe is került, és kezdeményezték előzetes letartóztatását is.

A napokban Zala megyében is hasonló ügyet göngyölítettek fel a nyomozók: egy nőt és két segítőjét kapták el. Az asszony öt embert fenyegetett folyamatosan, volt akit veréssel, volt akit azzal, hogy felgyújtja a házát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik