Közélet

Veréssel, gyújtogatással fenyegetett a zalai uzsorás

A nő öt embert fenyegetett folyamatosan, volt aki hitelt is felvett, hogy törleszteni tudjon. Az uzsorást két társa segítette.

Az eddigi adatok szerint a zalaszentgróti nő első áldozatának üzletszerűen adott kölcsönöket, de olyan magas kamatra, hogy őt és családját súlyos nélkülözésnek tette ki. Az uzsorás még a bankkártyáját is elvette, és többször pénzt emelt le róla. Ugyanezt tette következő áldozatával is.

A harmadik érintett még évekkel ezelőtt kért kölcsönt a nőtől, és mostanáig havi szinten a többszörösét törlesztette vissza. Mint kiderült, az „ügyfél” már visszafizette a szükséges összeget, de az uzsorásnak ez nem tetszett, így azzal fenyegette, hogy őt és gyermekeit is bántani fogja.

A negyedik áldozat olyan előnytelen kölcsönszerződést kötött az asszonnyal, amely szerint a gyanúsított a kölcsönadott összeget méltánytalanul nagy kamattal követelhette vissza. Amikor az ügyfél nem tudott fizetni, azzal fenyegette, hogy felgyújtja a házát.

Az ügynek egy ötödik sértettje is van. Neki több éve folyósított több tízezer forint kölcsönt a gyanúsított, mindezt százszázalékos haszonnal. Áldozata kénytelen volt hitelt felvenni, amelyet ugyancsak évekig törleszthetett, és családjával együtt igen nehéz helyzetbe került.

Mint kiderült, a nőnek két társa is volt. Az egyiket – egy férfit – azzal gyanúsítják, hogy 2011 augusztusában többször is járt az egyik sértettnél, hogy fenyegetőzzön. De olyan is akadt, akit valóban bántott, egy másik érintettet például veréssel vett rá egy több százezer forintról szóló kölcsönszerződés megírására.  A harmadik gyanúsított a rendőrség szerint idén májusban „segített” társának pénzt levenni az egyik áldozat bankkártyájáról.

A bíróság a banda két tagját előzetes letartóztatásba helyezte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik