Közélet

Otthona udvarán hűlt ki az idős férfi

Eszméletlen állapotban a földön feküdt, amikor a rokonai megtalálták. Már nem tudták megmenteni az életét a kórházban.

Kihűlés miatt meghalt egy 85 éves tiszateleki férfi – közölte a rendőrség szerdán az MTI-vel. Haláláról a nyíregyházi kórházból értesítették a hatóságot; ide a mentők szállították be az idős embert kedden – mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a férfi eszméletlen állapotban a földön feküdt otthonának az udvarán, amikor a családtagjai rátaláltak. Azonnal orvost és mentőt hívtak hozzá, de az életét már nem lehetett megmenteni. Az idős ember halálát az előzetes orvosi vélemény szerint kihűlés okozta. A rendőrség orvos szakértő bevonásával vizsgálja a haláleset körülményeit.

Az idén ősszel már több kihűléses haláleset is történt az országban: október 9-ére virradó éjszaka két hajléktalan férfi halt meg Budapesten, a múlt hétvégén pedig egy 18 éves fiatalember halálát okozta a hideg a borsodi Ongán.

A napokban többször is megdőlt az országos hidegrekord: hétfő hajnalban mínusz 8,1 Celsius-fokot mértek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban, kedd hajnalban pedig mínusz 8,7 fok volt a szintén szabolcsi Nyírlugoson. A meteorológiai előrejelzés szerint a héten emelkedik a hőmérséklet, csütörtöktől már nem várható fagy.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik