Közélet

Fűrésszel, fejszével esett jótevőjének

A 28 éves hajléktalan támadót és párját két hónapja fogadta be a jánossomorjai férfi.

A rendőrség tájékoztatása szerint a támadót és párját két hónapja fogadta be a jánossomorjai férfi. Pénteken az agresszív lakó ittasan tért haza, már nem először. Szállásadója ekkor a szoba padlójára terített kabátokon aludt, mivel ágyát „vendégei” számára üresen hagyta. A kocsmából hazatérő férfi éhes volt, emiatt kezdett ordítozásba. Úgy begurult, hogy először ököllel ütötte, majd lábával megrugdalta befogadóját, miközben mindvégig szidalmazta őt, mondván, hogy az mindent felfalt előle. Egyre jobban felhergelte magát, megragadott egy biciklivillát, amivel ütlegelni kezdte a földön fekvő jótevője fejét.

Később a „fegyverét” lecserélte egy vasfűrészre. Ennek nyele azonban eltört, de ekkor sem állt le, sőt, megfordította az eszközt és fűrészelni kezdte vele a férfi lábszárát. Dühe még ekkor sem csitult: félredobta a fűrészt, felvett egy fejszét és jó párszor lesújtott a férfi bokájára.

A védtelen férfi orrából, fejéből, lábából ekkor már ömlött a vér, levegőt is alig kapott. A támadó – miután kicibálta áldozatát a folyosóra – jóízűen megvacsorázott. Amikor jóllakott, visszahúzta jóakaróját kabátokból tákolt ágyára, majd magára hagyta őt.

Másnap reggel az agyonvert házigazda a szobában fekve mozdulni sem tudott, kínzó fájdalmai miatt csak jajgatott. Bántalmazója ezzel nem igazán foglalkozott, elment dolgozni, élettársa pedig csak szombaton este értesítette a mentőket. A férfi koponyazúzódással, sorozat-bordatöréssel, lábujj- és lábszártöréssel, testszerte zúzódásokkal  és vágott sérülésekkel került be a mosonmagyaróvári kórházba.

A fiatal férfi először tagadta tettét, de végül beismerő vallomást tett. Tettére nem adott magyarázatot. A 28 éves hajléktalant a bíróság emberölés kísérlete miatt előzetes letartóztatásba helyezte, ellene emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik